Vragen PvdD over manipulatiebeschuldiging aan provinciebestuur

FLEVOLAND • Di 7 januari 2020 | 6:23 • Dinsdag 7 januari 2020 | 6:23

De Partij voor de Dieren in Flevoland wil weten of het klopt dat het provinciebestuur onderzoeksresultaten over de Oostvaardersplassen heeft gemanipuleerd of beïnvloed.

Aanleiding is berichtgeving van Omroep Flevoland over beschuldigingen van de stichting Dierbaar Flevoland. Die stelt dat belangrijke conclusies in het rapport zijn aangepast, totdat de provincie als opdrachtgever tevreden was. Gedeputeerde Michiel Rijsberman ontkende de beschuldigingen van de stichting.

Het ging daarbij om de gevolgen die de aanleg voor beschuttingsplekken voor grote grazers zou hebben voor de beschermde vogels in de Oostvaardersplassen. In een eerste versie stond dat die mogelijk gevolgen zou hebben voor de vogels, in een derde versie werden significante gevolgen uitgesloten.

De Partij voor de Dieren wil nu opheldering van de provincie en vraagt zich af het niet beter is om de zaak opnieuw te laten onderzoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel