Provincie koploper met nieuwe ondernemingen

FLEVOLAND • Di 7 januari 2020 | 8:35 • Dinsdag 7 januari 2020 | 8:35

Het aantal ondernemingen in Flevoland is vorig jaar met zeven procent toegenomen. Samen met de provincie Zuid-Holland is Flevoland de koploper qua groei van het aantal ondernemingen. Dat blijkt uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Het bedrijf Yummy Popcorn van de zusjes Yuandi (21) en Charissa (19) de Herdt uit Almere, is zo'n succesvolle startende onderneming.

Vier jaar geleden begonnen ze met hun bedrijf en schreven zich in bij de Kamer van Koophandel. Ze maken en verkopen popcorn in verschillende smaken. "We hebben oreo popcorn, pizza popcorn en stroopwafel popcorn en allemaal met echte ingrediënten en geen smaakstoffen", vertelt Charissa. Het is wel hard werken en zwaar, weten de dames. Yuandi: "Maar we hebben ook hele stimulerende ouders en ze helpen ons ook".

Nederland telt nu net iets meer dan twee miljoen ondernemingen. Daarvan werden bijna 100.000 vorig jaar aangemeld bij de KvK. Dat komt neer op een groei van 5 procent. Volgens de KvK liep vooral het aantal zzp'ers flink op. Er zijn inmiddels ruim 1 miljoen fulltime zelfstandigen in Nederland. Snelgroeiende sectoren waren vorig jaar de bouw en de gezondheidssector. Daar groeide het aantal bedrijven met respectievelijk 8 en 7 procent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel