Burgemeester: help politie en brandweer bij tegengaan inbraken

ZEEWOLDE • Di 7 januari 2020 | 23:49 • Dinsdag 7 januari 2020 | 23:49

Burgemeester Gerrit Jan Gorter van Zeewolde roept de inwoners van de gemeente op om de politie te helpen bij het tegengaan van inbraken. Gorter deed zijn oproep dinsdagavond tijdens zijn nieuwjaarstoespraak in kunstpaviljoen De Verbeelding.

Aanleiding is de stijging van het aantal inbraken eind vorig jaar. "Als je van één inbraak per maand naar drie inbraken per week gaat, moet je aan de bevolking vragen: help de politie, want die kan niet overal zijn". Volgens de burgemeester kunnen Zeewoldenaren bij verdachte situaties op straat of in hun wijk foto's of filmpjes maken, zodat de politie er daarna mee aan de slag kan.

Krappe bezetting politie
Vooral dit jaar is de hulp van de bevolking broodnodig. Gorter: "Vanwege grote landelijke evenementen die in 2020 gaan plaatsvinden, moeten alle regio's politiemensen inleveren. Hoeveel mensen dat van ons team zullen zijn, weet ik niet. Maar dat het krap is en dat we de schaarste met elkaar moeten verdelen binnen Flevoland, mag duidelijk zijn. Daarom heb ik die oproep gedaan."

Aanrijtijden brandweer
De burgemeester had het in zijn toespraak ook over de aanrijtijden van de brandweer. "De norm die landelijk is bedacht, is niet van toepassing op een gemeente met onze oppervlakte. Dan zouden we twintig kazernes hebben, maar wij hebben er maar ééntje. Dit betekent dat je zelf voor eigen veiligheid moet zorgen".

Gorter roept daarom inwoners op zich aan te melden als vrijwilliger bij de brandweer. Daar is volgens hem dringend behoefte aan. Hij stelt dat er minimaal tien extra vrijwilligers nodig zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel