Pluimveebedrijf koopt meerderheid aandelen Fresh Care Convenience

DRONTEN • Vr 10 januari 2020 | 14:14 • Vrijdag 10 januari 2020 | 14:14

Pluimveeverwerkingsreus Plukon Food Group heeft een meerderheid van de aandelen in Fresh Care Convenience uit Dronten gekocht. Plukon heeft 51 procent van de aandelen in het Drontense bedrijf overgenomen. Het is de bedoeling dat binnen drie jaar de rest van de aandelen ook over gaat naar Plukon.

Plukon is vooral bekend als een grote Europese speler op het gebied van gevogelte maar heeft sinds tien jaar ook een verse maaltijdenfabriek in Wezep. Het bedrijf wil zich de komende tijd meer richten op groente en de verwerking daarvan. Hoeveel het concern betaalt voor het Drontense bedrijf is niet naar buiten gebracht.

Fresh Care Convenience maakt onder meer salades en gesneden groente. Het bedrijf richt zich voor een groot deel op de Duitse markt. De onderneming heeft zo'n 400 medewerkers en een jaaromzet van 78 miljoen euro. Bij Plukon zelf werken in totaal meer dan 5.500 mensen. De omzet bedraagt circa 1,8 miljard euro.

Samen groeien
Mark Loojenga van Fresh Care Convenience laat weten blij te zijn met de samenwerking. ''De planning is dat we samen gaan groeien. We vullen elkaar goed aan. Voor ons is het vooral een strategische verandering.'' Volgens Loojenga heeft dit alles geen gevolgen voor het personeel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel