Apollo Ensemble wint Lelyprijs 2020

LELYSTAD • Ma 13 januari 2020 | 14:02 • Maandag 13 januari 2020 | 14:02

Het Apollo Ensemble is uitgeroepen tot winnaar van de Lelyprijs 2020. Deze bekroning is bedoeld voor organisaties of personen die zich hebben onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. De prijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Apollo Ensemble is een muziekgezelschap dat 26 jaar geleden is opgericht in Lelystad. In wisselende samenstellingen geeft het optredens op nationale en internationale podia. De jury van de Lelyprijs roemt de 'inmiddels klinkende successen' die zijn behaald in het buitenland.

De prijs is bedoeld voor alle vrijwilligers van het Apollo Ensemble, al worden oprichters Marion Boshuizen en Thomas Oltheten extra uitgelicht door de jury. Ze ontvangen de prijs op 26 maart uit handen van commissaris van de Koning, Leen Verbeek. Hij is tevens voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Naast het Apollo Ensemble waren ook de Almeerse Wolunie en Cornelis Lely-kenner Ed Voigt genomineerd voor de prijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel