Politie dreigt identiteit verdachte vuurwerkbom bekend te maken

URK • Di 14 januari 2020 | 10:05 • Dinsdag 14 januari 2020 | 10:05

De politie maakt woensdag de identiteit bekend van een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een aanslag met een vuurwerkbom op Urk. Hij kan dit alleen voorkomen door zich voor woensdagmorgen 09:00 uur te melden. Doet hij dat niet, worden zijn naam en foto gepubliceerd.

Op zondag 3 november ontplofte bij een woning in het dorp een vuurwerkbom. Door de explosie raakte de woning zwaar beschadigd. De bewoners moesten langdurig elders worden ondergebracht.

Op 17 december werd een 28-jarige Urker opgepakt op verdenking van betrokkenheid. De politie kent ook de identiteit van een tweede verdachte, maar ze weten niet waar hij zich schuilhoudt. Ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht deed de politie dinsdagavond een laatste dringende oproep aan de verdachte om zich te melden.

'Een ingrijpende zaak'
Volgens de politie wordt nu voor deze aanpak gekozen, omdat de explosie vorig jaar veel teweeg bracht.

"Het is echt een wonder geweest dat bij deze explosie geen slachtoffers zijn gevallen," stelt politiewoordvoerder Willemijn Pomper. "De bewoners van het huis hadden het geluk dat ze hun slaapkamer deuren gesloten hadden toen beneden de explosie plaatsvond. Volgens deskundigen had het anders zomaar slechter kunnen aflopen en hadden er zeer zwaargewonden kunnen vallen. Verder speelt mee dat dit een onschuldig gezin is overkomen. En er zijn kinderen in het spel. Voor deze mensen was dit echt een heel heftige gebeurtenis."

'Man weet dat hij gezocht wordt'
De politie gaat er vanuit dat de man inmiddels wel weet dat de politie hem zoekt. Daarvoor is er volgens een woordvoerder voldoende contact geweest met bekenden en familie van de verdachte.

Mocht de man zich alsnog melden, dan zal hij worden aangehouden. Mocht de verdachte te ver weg zijn om langs te komen op een politiebureau, dan wil de politie in elk geval telefonisch contact hebben en nadere afspraken maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel