Triade bouwt woonzorg-complex aan de Sieradenweg

ALMERE • Di 14 januari 2020 | 11:12 • Dinsdag 14 januari 2020 | 11:12

Zorgorganisatie Triade gaat een nieuw woon-zorgcomplex bouwen aan de Sieradenweg in Almere. Het complex voorziet in de vraag naar woon- en werkplekken voor 72 mensen met een verstandelijke beperking die intensieve begeleiding nodig hebben.

Voor dit grote nieuwbouwproject werkt Triade samen met cliënten, hun familie, buurtbewoners en de gemeente. Het eerste ontwerp moet nog worden gemaakt. De uitvoering van het project ligt bij Zenzo Maatschappelijk Vastgoed uit Amersfoort, dat gespecialiseerd is in bouwen voor de zorg. De oplevering is eind 2021 gepland.

Het complex komt bij het voedselbos in de Sieradenbuurt. Daarmee is er volgens Triade ook ruimte voor creatieve en lichamelijke activiteiten, zoals werken met hout, schilderen en tuinieren. "Sommigen mensen kunnen zelfstandig wonen met begeleiding, maar er komen ook woonplekken voor mensen die intensieve begeleiding nodig hebben. Voor deze mensen is het belangrijk dat er veel rust en ruimte is", zegt bestuurder Afien Spreen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel