'Strips tegen hardrijders hadden andere kleur moeten hebben'

ALMERE • Wo 15 januari 2020 | 18:40 • Woensdag 15 januari 2020 | 18:40

De gemeente Almere zegt dat er een fout is gemaakt bij de aanleg van geluidsproducerende strips in het wegdek van de Louis Armstrongweg in de Muziekwijk. Omwonenden klagen sinds de komst daarvan over geluidsoverlast.

Eigenlijk hadden de strips aan de zijkant van de weg een afwijkende kleur moeten krijgen. De gedachte is dat auto's dan alleen over de strips rijden op het moment dat ze elkaar passeren. Het ontbreken van die afwijkende kleur zorgt er volgens de gemeente voor dat autoverkeer ook wanneer het elkaar niet hoeft te passeren over de strips rijdt. Dit met geluidsoverlast tot gevolg.

Drempels zorgen ook voor geluid
Andere opties om de snelheid te verlagen, zoals drempels of de weg versmallen, zijn bij het maken van de plannen afgevallen. Dit omdat de weg gebruikt wordt door vrij veel vrachtverkeer. Drempels zouden bij vrachtverkeer voor geluids- en trillingsoverlast zorgen.

Door het nieuwe wegdek ondervinden bewoners vrijwel constant overlast. Ook heeft het weinig effect gehad op de hoeveelheid hardrijders. De gemeente zegt in de beantwoording van schriftelijke vragen door de PVV dit te betreuren.

Zoeken naar een oplossing
Op dit moment wordt onderzocht welke alternatieve mogelijkheden er zijn om zowel de geluidsoverlast als het hardrijden terug te dringen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel