PVV vindt parkeerboetes voor Grieks restaurant 'ondernemertje pesten'

LELYSTAD • Wo 15 januari 2020 | 19:17 • Woensdag 15 januari 2020 | 19:17

De PVV in Lelystad noemt de parkeerboetes voor de eigenaren van een Grieks restaurant in Bataviahaven 'ondernemertje pesten'. De partij wil dat het restaurant direct een parkeervergunning krijgt.

De eigenaren van By Lemonakis zeggen al voor duizenden euro's boetes te hebben gekregen. De drie autootjes van het restaurant parkeerden geregeld voor de deur om de bestellingen op te halen. Daar had het restaurant een vergunning voor maar die werd door de gemeente Lelystad niet verlengd. Volgens een woordvoerder hield de ondernemer zich niet aan de voorwaarden: de knipperlichten waren niet altijd aan als een auto aan de straat stond en de auto’s zouden er ook staan, terwijl de bezorgers een sigaretje stonden te roken.

Volgens de PVV lijkt het hier te gaan om selectieve handhaving. De partij wil van de gemeente weten of ze bereid is de uitgeschreven bekeuringen kwijt te schelden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel