Gemeente sluit eigen website af vanwege Citrix-lek

DRONTEN • Vr 17 januari 2020 | 16:11 • Vrijdag 17 januari 2020 | 16:11

De gemeente Dronten heeft vrijdagmiddag de eigen website tijdelijk afgesloten. Dat komt omdat de site en verschillende ICT-systemen van de gemeente gebruik maken van de software van het bedrijf Citrix. Vorige maand werd in die software een ernstig veiligheidslek gevonden. Daarmee zouden hackers eenvoudig binnen kunnen komen.

Dankzij Citrix kunnen ambtenaren op afstand inloggen op hun systeem. Daardoor kunnen zij ook werken vanuit huis of tijdens het reizen.

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid waarschuwde deze week voor het lek. Grote gemeenten als Amsterdam, Den Haag en Rotterdam hebben hun systemen aangepast en ook de Tweede Kamer en Schiphol hebben dat inmiddels gedaan.

Citrix werkt volop aan een oplossing. Zodra de systemen beter beveiligd zijn, is de website weer volledig toegankelijk. Voor dringende vragen is de gemeente Dronten telefonisch bereikbaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel