De komende jaren 20.000 nieuwe laadplekken voor auto's

FLEVOLAND • Ma 20 januari 2020 | 7:03 • Maandag 20 januari 2020 | 7:03

De komende jaren worden er 20.000 nieuwe laadpunten voor elektrische auto's geplaatst in de provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht.

De laadpunten komen in de openbare ruimte, dus op straat en op parkeerplaatsen bij winkelcentra. Dankzij de komst van de nieuwe laadpunten wordt het aantal plekken waar je in de provincies een auto kunt opladen vervijfvoudigd.

De laadpunten worden geplaatst en geëxploiteerd door een dochter van brandstofleverancier Total. De plaatsing wordt geregeld door MRA Elektrisch. Dit is een samenwerkingsverband van provincies en gemeenten dat speciaal is opgezet om elektrisch rijden te bevorderen. Een aantal gemeenten, zoals Noordoostpolder, Dronten en Urk werken al langer met MRA Elektrisch.

Plaatsing op verzoek
Hoe de laadplekken over de provincies worden verdeeld, hangt af van het aantal aanvragen. Eigenaren van elektrische auto's kunnen vanaf nu aangeven op welke plek in hun gemeente er nu te weinig laadpunten zijn.

De stroom voor de laadpunten moet worden opgewekt met 134.000 zonnepanelen. Die moeten nog geplaatst worden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel