Trajectcontrole Vogelweg werkt nog niet

FLEVOLAND • Ma 20 januari 2020 | 13:34 • Maandag 20 januari 2020 | 13:34

Het nieuwe trajectcontrolesysteem op de Vogelweg (N706) in Flevoland werkt voorlopig nog niet. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Aanvankelijk zou de doorlopende snelheidscontrole tussen de A27 en Lelystad Airport in september vorig jaar beginnen, maar het testen van de systemen duurt langer dan voorzien.

De Vogelweg is één van de twintig N-wegen in Nederland waar vorig jaar trajectcontrole is aangelegd. Dat is nieuw; trajectcontrole was voorheen alleen te vinden op de snelweg. De Vogelweg is in het verleden uitgekozen omdat er veel forse snelheidsovertredingen werden geconstateerd.

Het OM verwacht dat het systeem op de Vogelweg voor de komende zomer actief wordt, mogelijk in april of mei. Als de trajectcontrole gaat werken, dan wordt dat een week van tevoren aangekondigd met stickers op de blauwe aankondigingsborden langs de weg. De gemiddelde snelheid op de weg wordt dan in beide richtingen gecontroleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel