Slingerende bestuurder had gevangenisstraf open staan

LELYSTAD • Wo 22 januari 2020 | 7:57 • Woensdag 22 januari 2020 | 7:57

De politie heeft dinsdagavond een 45-jarige man uit Lelystad van de weg gehaald. De man viel op door slingerend rijgedrag. Bij de controle bleek dat de man nog een gevangenisstraf had openstaan. Daarnaast reed hij met een ongeldig rijbewijs en moest hij nog 6.000 euro betalen.

De man reed op de A1 bij knooppunt Muiderberg toen de politie hem in het oog kreeg. Uiteindelijk is hij op de A6 bij Almere Poort aan de kant gezet voor een controle. De man gaf daarbij de naam van zijn broer op, maar dat had de politie snel door. De Lelystedeling bleek nog 93 dagen de cel in te moeten en moest ook nog 6.000 euro aan een schadevergoedingsmaatregel betalen. Daarnaast was zijn rijbewijs sinds 2006 ongeldig.

De man is aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Hij heeft daarvoor een dagvaarding gekregen. Daarnaast heeft hij een rijontzegging van minstens twee jaar gekregen.

De Lelystedeling heeft de 6.000 euro betaald en is daarna de cel ingegaan om zijn 93 dagen uit te zitten.

De politie meldde in eerste instantie dat het om een 41-jarige man ging. Dat bericht werd later aangepast, de man is 45 jaar oud. En de rijontzegging is 24 maanden in plaats van de eerder gemelde 6.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel