Werkzaamheden verbreding Hogering begonnen

ALMERE • Wo 22 januari 2020 | 14:13 • Woensdag 22 januari 2020 | 14:13

De provincie begint deze week met de voorbereidende werkzaamheden voor de verbreding van de Hogering in Almere. Het verkeer zal hier volgens de provincie nauwelijks overlast van hebben.

In eerste instantie was het de bedoeling dat er vorig jaar al gestart werd, maar dat werd uitgesteld. Deze week wordt er gestart met het graven van proefsleuven om de definitieve locatie van kabels en leidingen vast te stellen. Ook worden er bodemonderzoeken uitgevoerd en wordt een hoogspanningskabel verlegd. In februari en maart zullen er ook een aantal bomen rondom de Hogering worden gekapt.

De Hogering wordt tussen 2020 en 2023 aangepakt. Zo krijgt de weg een extra rijstrook in beide richtingen. De kruispunten bij de Herman Gorterweg en Hollandsedreef gaan er anders uit zien: het doorgaande verkeer op de Hogering rijdt hier straks in een tunnelbak, onder de kruisingen door. Op die manier kan verkeer vlot en veilig doorrijden. Voor het verkeer dat de wijken in en uit wil, worden langs de Hogering parallelbanen aangelegd. Het aanleggen van de wegen en tunnelbakken start naar verwachting volgend jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel