Bank dwingt eigenaar drugskotter Z181 zijn huis te verkopen

URK • Wo 22 januari 2020 | 17:32 • Woensdag 22 januari 2020 | 17:32

De veroordeelde eigenaar van de drugskotter Z181 wordt gedwongen om zijn huis te verkopen. Dat bleek woensdag in de rechtbank in Utrecht. Daar diende de zaak die de Urker had aangespannen tegen de Volksbank.

De Urker kreeg vier jaar cel voor zijn deelname aan een groot drugstransport met de kotter in juli 2017. Hij houdt vol dat hij is bedreigd door de grote mannen achter het transport en dat hij niets heeft verdiend. Zijn bank heeft de relatie met hem opgezegd. Dat houdt in dat de Urker zijn hypotheek moet terugbetalen en dat hij met zijn hoogzwangere vrouw uit de woning moet verdwijnen.

De woning heeft niets met de drugs te maken. Zijn vrouw die binnenkort hun tweede kind krijgt, is daar nu het slachtoffer van, betoogde de advocate van de Urker. Op de zitting houdt de Urker vol dat hij maar één keer heeft meegedaan met een drugstransport.

De Volksbank ziet dat anders. Banken hebben de wettelijke plicht om witwassen te voorkomen. In het jaar voor het transport verschenen er volgens de bank vreemde geldbedragen op de rekening van de Urker. Bovendien is hij veroordeeld voor het medeplegen van het drugstransport.

Volgens de bank heeft de woning overwaarde en zal het stel bovendien niet dakloos worden. De rechter beslist op 5 februari.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel