Rechtbank: onderzoek schietpartij Hypericumstraat nog niet volledig

ALMERE • Wo 22 januari 2020 | 20:27 • Woensdag 22 januari 2020 | 20:27

De rechtbank Midden-Nederland vindt dat het onderzoek in de strafzaak rond een schietpartij in Almere nog niet compleet is. Twee weken geleden eiste het openbaar ministerie 10 jaar cel en tbs tegen een 20-jarige Almeerder.

De zaak draait om een schietpartij op 10 juli 2018 in de Hypericumstraat in Almere. Een 22-jarige man raakte daarbij gewond aan zijn been. De schietpartij was in de buurt van een basisschool die net uitging. Daarom zorgde het incident voor veel onrust in de buurt.

Twee weken geleden werd de zaak inhoudelijk behandeld en kwam het OM tot de eis van 10 jaar cel en TBS. Maar de rechtbank heeft nu besloten dat de toedracht nog niet duidelijk genoeg is. Het slachtoffer in de zaak is namelijk wel gehoord door de politie, maar niet door de rechter-commissaris en ook niet door de rechtbank als getuige in deze zaak.

Het slachtoffer zal dus alsnog in een zitting als getuige gehoord gaan worden door de rechtbank. Daarmee loopt de zaak opnieuw vertraging op. Eerdere vertraging ontstond omdat de verdachte niet wilde meewerken aan onderzoek naar zijn psychische gesteldheid.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel