'Verhuisde konikpaarden welkom in Spanje'

LELYSTAD • Do 23 januari 2020 | 11:50 • Donderdag 23 januari 2020 | 11:50

De stichting Paard in Nood Spanje wil graag de konikpaarden opvangen die van Texel weg moeten. Dat laat Laura Hoitsema van de stichting weten. De paarden komen oorspronkelijk van het Oostvaardersveld in Lelystad, maar moesten daar weg omdat de kudde te groot werd. Op Texel kunnen ze niet blijven omdat ze onder meer de duinen beschadigen.

Paard in Nood Spanje helpt paarden die er slecht aan toe zijn in Spanje. De dieren hebben daar veel ruimte dankzij natuurparken die de organisatie in het bezit heeft. Ze worden daar verzorgd, maar niet bereden of verkocht, aldus Hoitsema.

De organisatie heeft al een deel van de paarden uit Lelystad opgevangen. Volgens Hoitsema zijn de paarden die op Texel stonden deels van dezelfde kudde. Ze hoopt dan ook een aantal families te kunnen herenigen. "Als Staatsbosbeheer belt, kunnen we binnen drie dagen het transport geregeld hebben", aldus Hoitsema. Ze heeft zelf nog geen contact opgenomen met de organisatie die nu de verantwoordelijkheid over de paarden draagt, omdat ze bang is dat ze niet naar haar voorstel zullen luisteren.

Staatsbosbeheer laat weten dat er nog gezocht wordt naar een nieuwe locatie. Een Nederlandse plek heeft daarbij de voorkeur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel