Meer kavels verkocht in 2019

NOORDOOSTPOLDER • Vr 24 januari 2020 | 12:18 • Vrijdag 24 januari 2020 | 12:18

Gemeente Noordoostpolder heeft in 2019 meer kavels voor woningbouw verkocht dan het jaar ervoor. Vorig jaar werden er 131 kavels verkocht, in 2018 waren het er nog 83.

Wethouder Wiemer Haagsma zegt dat de vraag naar kavels voor woningen toeneemt. Om kavels aan te kunnen blijven bieden, staan er dit jaar nieuwe woonkavels op de planning in Emmelhage, Ens, Espel, Luttelgeest en Rutten.

Bedrijfskavels
De verkoop van bedrijfskavels was in 2019 met ongeveer 4 hectare ongeveer gelijk met de voorgaande jaren. Alle kavels die vorig jaar verkocht werden, liggen op bedrijventerreinen De Munt en Ecopark in Emmeloord en op het nieuwe bedrijventerrein in Marknesse.

Grondprijs omhoog
In Emmeloord, Marknesse en Ens is de grondwaarde van rijwoningen in de markt hoger dan de grondprijzen die de gemeente vorig jaar hanteerde. Daarom gaat de grondprijs voor rijwoningen in die plaatsen met € 5,- per m² omhoog. De overige grondprijzen voor woningbouw blijven gelijk.

Ook de grondprijs van bedrijfskavels stijgt op sommige plekken. Kavels op de lokale bedrijventerreinen in Creil en Espel worden € 5,- per m² duurder. Verder blijven de grondprijzen van bedrijfskavels gelijk aan die van vorig jaar.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel