LTO steunt plannen voor snelle aanpak onderhoud pachthoeves

FLEVOLAND • Vr 24 januari 2020 | 17:17 • Vrijdag 24 januari 2020 | 17:17

LTO Noord, de vereniging voor agrarisch ondernemers, wil net als de VVD-fractie in de Tweede Kamer dat het rijk snel grootschalig onderhoud gaat doen aan 164 pachthoeves in Nederland.

De VVD wil dat er haast gemaakt wordt met de inhaalslag van het achterstallig onderhoud. De laatste tien jaar is er niet veel gebeurd. LTO Noord kent de situatie en praat al enkele jaren met het rijk over het aanpakken van problemen met lekkende daken, rottende kozijnen en deuren en ander ongemak. Tot nu toe met weinig resultaat.

Huurders van de boerderijen ergeren zich aan de lakse opstelling van het rijk. Zij vinden dat de overheid moet investeren in onder meer de isolatie van de woningen, schilderbeurten en het opknappen van daken en goten.

Huurders als Wilma Schra zouden het liefst de boerderij kopen, zodat ze zelf onderhoud kunnen plegen, maar dat wil het rijk niet.

De beheerder van de panden, het Rijksvastgoedbedrijf, komt eind januari met een plan van aanpak. De minister heeft na Kamervragen van de VVD toegezegd dat er geld komt voor herstelwerkzaamheden. Welk bedrag beschikbaar komt, is nog niet duidelijk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel