Engelengezang weer te horen op de Markerwaarddijk

LELYSTAD • Ma 27 januari 2020 | 17:45 • Maandag 27 januari 2020 | 17:45

De Engelenzender van kunstenares Moniek Toebosch is officieel terug. De komende jaren zijn er weer engelen te horen op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen, net als midden jaren 90.

De FM-frequentie van toen om de engelen te kunnen horen, is inmiddels vervangen door een moderne app met de naam Engelen/Angels. Die is gratis te downloaden. Alleen rondom de Markerwaarddijk is het hemels geluid te horen. Moniek Toebosch wilde met dit audiokunstwerk een persoonlijke schuilplaats bieden, waarbij de auto transformeerde tot een soort eigentijdse kapel.

Kunstenares Toebosch overleed in 2012 na een lang ziekbed. Vandaar dat haar man Rudy Luijters aanwezig was bij de onthulling van een speciaal bord over het audiokunstwerk bij de Trintelhaven. Het Engelengezang was via de radio te horen van 1994 tot en met 1997. Vanwege de hoge jaarlijkse kosten voor de FM-frequentie stopte het project. Nu heeft Rijkswaterstaat het kunstwerk geadopteerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel