Bewoners geteisterd door grote schimmelplekken in huurwoning

ALMERE • Ma 27 januari 2020 | 21:07 • Maandag 27 januari 2020 | 21:07

Een aantal bewoners aan de Mahoniestraat en het Jadeplantsoen in Almere Buiten klaagt over hardnekkige schimmel in hun huurwoningen. De huizen zijn van woningbouwvereniging Goede Stede. Volgens bewoners spelen de problemen al jaren.

Een aantal bewoners zegt diverse malen contact te hebben gezocht met verhuurder Goede Stede. Die zou van alles hebben beloofd maar in de praktijk niets doen. Een bewoonster zegt met fysieke klachten en stress te kampen. De schimmel is voor haar een belangrijke reden om te verhuizen naar Dronten.

De problemen kwamen aan het licht nadat de SP in Almere aan de bel trok over ernstige overlast door schimmel in een aantal woningen in de Regenboogbuurt. De partij verzamelt de klachten en hoopt dat mensen die er ook last van hebben zich gaan melden.

"Die kinderen kunnen astma en bronchitis krijgen"

— David de Vreede,voorzitter SP Almere

Hoe erg is de schimmel?
Voorzitter David de Vreede van de SP zegt dat hij tijdens een werkbezoek schrijnende gevallen zag. Zo was er in een kinderslaapkamer extreem veel schimmelvorming. "Er slapen drie kinderen in een kamer vol met schimmel en dat is natuurlijk levensgevaarlijk. Die kinderen kunnen astma en bronchitis krijgen en in het ergste geval zelfs een longontsteking wat natuurlijk zelfs dodelijke gevolgen kan hebben."

Niemand van de bewoners wil voor camera reageren. Wel lieten sommigen hun woningen zien. De Vreede: "Deze mensen leken van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Deze mensen willen gewoon dat ze in een veilig en gezond huis kunnen wonen waar ze natuurlijk alle recht op hebben, zeker gezien de toch vrije hoge huurprijzen en de hoge servicekosten hier". Volgens De Vreede krijgen bewoners het advies dat ze goed moeten luchten, maar lost dat de problemen niet op.

Hoe reageert de woningbouwvereniging?
Goede Stede zegt in een reactie dat ze de problemen gaat verhelpen en gaat onderzoeken hoe de problemen zijn ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel