Kinderen vragen gratie bij koning voor konikpaarden

FLEVOLAND • Ma 3 februari 2020 | 17:52 • Maandag 3 februari 2020 | 17:52

Een groep kinderen en jongeren heeft, onder de naam VeggieSquad, een brief naar de koning gestuurd met de vraag of hij gratie wil geven aan de twintig konikpaarden die op Texel verblijven en waarschijnlijk naar de paardenslager moeten.

Zij zien liever dat de konikpaarden naar de stichting Paard in Nood in Spanje gaan. Volgens VeggieSquad hebben meerdere particulieren aangeboden de paarden op te vangen. Of anders: "Misschien heeft de koning zelf nog plek op zijn landgoed?"

Petitie
Staatsbosbeheer kondigde bijna twee weken geleden aan dat de dieren mogelijk worden afgemaakt. Actievoerders waren al een petitie gestart om de paarden te redden, die inmiddels door bijna 1900 mensen is ondertekend. En zeventien jongeren van VeggieSquad hebben zich nu dus rechtstreeks tot koning Willem-Alexander gericht met hun 'gratieverzoek'.

De niet mensenschuwe paarden zijn vorig jaar weggehaald uit de Oostvaardersplassen en uitgezet op het Waddeneiland, waar ze de fietsers en wandelaars lastigvallen. Staatsbosbeheer wil ze daarom graag weer kwijt, maar liet twee weken geleden dus weten dat het lastig is om een andere plek voor ze te vinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel