De Jonge: 'Almeers wethouderschap is als Nederlands elftal'

ALMERE • Di 4 februari 2020 | 22:51 • Dinsdag 4 februari 2020 | 22:51

Gevraagd worden als wethouder in Almere is net als gevraagd worden voor het Nederlands elftal. Dat zegt Froukje de Jonge, die op 13 februari opnieuw wordt geïnstalleerd als wethouder voor het Sociaal Domein. De Jonge is nu waarnemend burgemeester van het Groningse Stadskanaal. Tegen de lokale omroep RTV1 zegt ze dat ze de kans om weer actief te kunnen zijn in de Almeerse politiek niet wil laten lopen.

"Als je 'nee' zegt als je wordt gevraagd voor het Nederlands elftal, dan ben je weg, dan is het klaar. En dat is geen optie", zegt De Jonge. "Ik vind het ambt van burgemeester mooi om te doen, maar wethouder is ook een eervolle baan", voegt ze er aan toe.

Altijd in Almere blijven wonen
Froukje de Jonge wordt wethouder voor het CDA. Die functie vervulde ze ook al in de periode tussen 2014 en 2018. De oud-wethouder is ondanks haar nieuwe baan als burgermoeder van Stadskanaal, wel altijd in Almere blijven wonen. "Ik heb daarom ook altijd gezegd dat ik maximaal twee jaar in Stadskanaal wil werken. Een gemeente verdient het dat de burgemeester daar ook woont en dat doe ik niet. Mijn gezin is in Almere en dat blijft ook zo. Ik ben nu zo veel weg dat ik mijn kinderen maar weinig zie en dat wil ik alleen maar voor een beperkte tijd doen", zegt De Jonge tegen RTV1.

Zesde wethouder
Na het gedwongen vertrek van de PvdA uit het Almeerse college, moesten de overgebleven partijen een nieuwe coalitie vormen. Leefbaar Almere en het CDA treden toe tot de bestaande coalitie van VVD, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Leefbaar Almere levert geen wethouder. Froukje de Jonge is volgens de partij een ideale kandidaat om het college van B en W als zesde wethouder compleet te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel