Bouw brug Weerwater komt dichterbij met nieuwe vergunningaanvraag

ALMERE • Do 6 februari 2020 | 18:58 • Donderdag 6 februari 2020 | 18:58

De bouw van de brug over het Weerwater in Almere is een stap dichterbij, nu aannemer Strukton een nieuwe aanvraag voor een omgevingsvergunning heeft ingediend. In oktober vorig jaar werd de vergunning nog teruggetrokken, omdat er meer tijd nodig was voor de constructieve uitwerking van de brug.

Als alles volgens planning verloopt, wordt de vergunning begin mei afgegeven. De bouw start in juni dit jaar. In september 2021 moet de brug klaar zijn. Er worden op diverse plekken langs het Weerwater werkterreinen ingericht: op het Floriadeterrein, op het grasveld naast bedrijventerrein Veluwsekant West (nabij de Strurmeybrug) en in het Lumièrepark bij de huidige zandophoging. Om te voorkomen dat vogels zich in het riet gaan nestelen, wordt vanaf begin maart periodiek riet verwijderd bij de aanlandingen van de brug en bij de oever van het toekomstige werkterrein aan de Veluwsekant.

De brug over het Weerwater gaat onderdeel uitmaken van het Rondje Weerwater. De brug sluit aan op de track die al in het Lumièrepark is aangelegd en verbindt het Filmwijkstrand met het Floriadeterrein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel