Lunchroom strikt kunst uit New York

ALMERE • Vr 7 februari 2020 | 11:05 • Vrijdag 7 februari 2020 | 11:05

Bezoekers van Finish Your Breakfast in Almere kunnen nu ook genieten van kunst uit New York. De lunchroom heeft zeven werken van het Museum of Modern Hype (MoMH) naar Almere gehaald. Ze worden in de kunstgalerij van Finish Your Breakfast tentoongesteld.

De kunstenaar Doh Lee maakt onder de naam van het MoMH hedendaagse versies van bekende werken uit de renaissance. In zijn kunstwerken worden modeverschijnselen uit deze tijd gecombineerd met oude werken. Zo zie je Napoleon met een mantel van Louis Vuitton op een paard zitten in een nieuwe versie van 'Napoleon Crossing the Alps'. Het origineel is van Jacques-Louis David en komt uit 1805.

Valery Mak van Finish Your Breakfast ontdekte Lee en wist hem te overtuigen om zijn kunst in Almere tentoon te stellen. Om de werken op maat te maken, werd hij vanuit New York ingevlogen. Samen maakten Mak en Lee een selectie uit de collectie van het MoMH. Het is de eerste keer dat de werken geëxposeerd worden.

Lunchroom Finish Your Breakfast opende in januari de deuren in Almere Stad. Via Stichting Twisted gaan daar jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel