VVD-voorman Ellian: 'Gedoe rond college moet nu echt ophouden'

ALMERE • Za 8 februari 2020 | 9:47 • Zaterdag 8 februari 2020 | 9:47

Nu Almere weer een meerderheidscoalitie heeft, na de politieke crisis van november, moet het afgelopen zijn met de voortdurende onrust rond het college. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Ulysse Ellian in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Ellian heeft de afgelopen maanden de coalitieonderhandelingen geleid en in die rol heeft hij een klemmend beroep gedaan op de collegepartijen dat het klaar moet zijn met al het gedoe en strubbelingen.

Geen belofte
"Ik kan niet beloven dat het stabiel wordt, maar ik proef wel dat iedereen rust in de tent wil en aan de slag wil", zegt Ellian. Volgens hem gaat het college aan teambuilding doen en zit ook burgemeester Weerwind er bovenop om van de resterende collegeperiode "iets moois te maken".

In het aangepaste coalitieakkoord wordt met geen woord gerept over de bestuursstijl. In het aanvankelijke coalitieakkoord voor 2018-2022 werd nog gesproken over 'collegiaal bestuur', waarbij het college in staat zou zijn samen oplossingen te vinden voor verschillen van mening. Binnen anderhalf jaar waren vijf wethouders en één coalitiepartij (PvdA) vertrokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel