Amateurvoetbal op zondag afgelast vanwege storm

FLEVOLAND • Za 8 februari 2020 | 17:34 • Zaterdag 8 februari 2020 | 17:34

De KNVB heeft alle duels van zondag in het landelijke amateurvoetbal afgelast met het oog op storm Ciara die op weg is naar ons land. Ook vier wedstrijden in de eredivisie zijn gecancelled. De KNVB zegt die beslissing te hebben genomen na uitvoerig overleg met de clubs, gemeenten en politie. Wegens de verwachte weersomstandigheden kan de veiligheid van supporters en spelers niet worden gegarandeerd.

Het KNMI heeft vanwege de storm voor zondag code oranje afgekondigd. Die maatregel geldt vanaf het tweede deel van de middag wegens zeer zware windstoten. Het hele land krijgt zondagochtend en in de eerste helft van de middag te maken met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en komen er in het noordwesten zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur voor.

De KNVB bekijkt de komende dagen in nauw overleg met de clubs, lokale overheden en overige betrokkenen wanneer de afgelaste wedstrijden kunnen worden ingehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel