Vrijspraak voor steekpartij in Polenhotel

DRONTEN • Wo 12 februari 2020 | 18:30 • Woensdag 12 februari 2020 | 18:30

De rechtbank in Lelystad heeft een 28-jarige Poolse gastarbeider woensdag vrijgesproken van het neersteken van zijn huisgenoot in het arbeidershotel in Dronten. Volgens de rechters heeft de politie onvoldoende onderzoek gedaan om tot een veroordeling te komen.

De officier van justitie eiste twee weken geleden vier jaar cel tegen de man. Hij zou op 29 juni zijn huisgenoot -en jeugdvriend- hebben neergestoken, toen die hem midden in de nacht wakker maakte bij het thuiskomen.

Het slachtoffer vertelde kort na de steekpartij aan een vriend dat zijn huisgenoot hem had neergestoken, maar kwam daar later op terug. "Ik weet niet wie het heeft gedaan, misschien was het een dief. Maar ik kan me niet voorstellen dat mijn vriend het is geweest", zei hij ter zitting.

De verdachte beriep zich op zijn zwijgrecht, maar bevestigde de lezing van het slachtoffer: hij heeft geen mes getrokken en gebruikt. De rechtbank vindt dat er best aanwijzingen zijn dat hij toch de dader is, maar zeker is het niet. De politie onderzocht namelijk niet of er bloed aan de handen van de man zat of heeft gezeten.

Er werd bovendien geen bloedsporenonderzoek gedaan op zijn kleding. En het open raam in het huis van de twee Polen werd ook niet nagekeken op mogelijke dadersporen. Dat en het gebrek aan getuigen en steekwapen, maakte dat de rechtbank niets anders kon doen dan hem vrijspreken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel