"Ik wilde een product hebben dat beter kon isoleren, alleen was dat er niet"

URK • Wo 12 februari 2020 | 20:06 • Woensdag 12 februari 2020 | 20:06

Vijf jaar geleden liep bouwkundige Hein Coenen uit Urk tegen een probleem aan. Hij zocht een product dat muurisolatie en dakisolatie met elkaar kon verbinden. "Zo'n product bestond alleen nog niet", glimlacht Coenen.

Inmiddels bestaat dat product wél: Coenen bedacht een ontwerp, besloot het te gaan maken en vroeg octrooien aan. "Wat wij maken, zijn verbindingselementen. Het is als het ware de rits van een jas", vertelt hij. Zijn inspanningen bleven niet onopgemerkt: zijn bedrijf Isoniq is dit jaar één van de kanshebbers voor een Flevopenning in de categorie 'Toponderneming'.

Coenen is geen onbekende bij het Flevopenningengala. Vorig jaar won zijn bedrijf al de Participatiepenning, een prijs voor de inspanningen van het bedrijf om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"Het was mijn ambitie niet om het zelf te maken, maar er kwamen mensen op mijn pad en vroeg of laat staat er dan een fabriek", zegt de eigenaar over zijn isolatieverbindingen. "Dat is best wel knap om dat in vijf jaar voor elkaar te krijgen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel