Oorzaak brand paardencentrum niet vast te stellen

LELYSTAD • Do 13 februari 2020 | 19:01 • Donderdag 13 februari 2020 | 19:01

De oorzaak van de grote brand bij paardencentrum X-tern in Lelystad van vorige week is waarschijnlijk niet vast te stellen. Tussen de resten van het uitgebrande kantoorgedeelte en de kantine zijn geen sporen gevonden.

Dat zegt eigenaresse Daniëlle Panhorst van X-tern. De brand aan de Uilenweg woedde vorige week donderdag rond half elf 's avonds. In korte tijd ging het voorste gedeelte van het hoofdgebouw in vlammen op. De dressuurhal is grotendeels behouden, maar het is volgens Panhorst nog niet zeker of het restant kan blijven staan. Dat moet een bouwinspectie uitwijzen.

De vrees bestond dat storm Ciara afgelopen weekeinde het dak van de hal zou wegblazen. Dat is niet gebeurd, omdat de achterwand van het gebouw is weggehaald. Zo kon de wind er doorheen blazen. Of voor de storm van komende zondag nog maatregelen nodig zijn, weet Panhorst niet.

De eigenaresse is enorm blij met de grote steun van vrienden en bekenden in de afgelopen dagen. Dankzij hen is er goed gezorgd voor de 53 paarden in de stallen en voor tal van andere klussen. Een crowdfundingactie heeft volgens Panhorst al ruim 6.000 euro opgeleverd. Hoewel ze verzekerd is voor de brand, zegt ze het geld goed te kunnen gebruiken om spullen te kopen die in de vlammen verloren zijn gegaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel