Ook in hoger beroep 18 jaar cel voor moordpoging zus

LELYSTAD • Vr 14 februari 2020 | 11:58 • Vrijdag 14 februari 2020 | 11:58

Een 29-jarige man uit Lelystad is in hoger beroep veroordeeld tot 18 jaar cel voor poging tot moord van zijn zusje en haar vriend. De straf waartegen hij in beroep was gegaan, was net zo hoog.

De moordpogingen vonden plaats op 7 februari 2017 en zijn bijna helemaal op camera vastgelegd. De man wachtte urenlang bij het treinstation in Lelystad op zijn zusje. Hij wist dat ze die middag in het gerechtsgebouw tegenover het station was. Toen zij met haar vriend naar buiten kwam, rende de man achter hen aan.

De Lelystedeling schoot eerst op de vriend, maar miste. Daarna richtte hij op zijn zusje. Zij sprong in paniek over een hoge reling. Ze belandde daarbij in het water wat een stuk lager lag. Toen het haar lukte om aan de overkant weer naar boven te klimmen, gooide haar broer haar over de reling weer terug het water in. Hij sprong er zelf achteraan en hield haar minutenlang onder water. Hij ging zelfs op zijn zusje staan in zijn pogingen om haar onder water te houden. De man hield zich daarbij vast aan de reling en bewoog op en neer.

Toen de politie de man beval om zijn handen omhoog te doen, kwam zijn zusje weer bovendrijven. Ze lag met haar gezicht naar beneden en werd zonder voelbare of hoorbare hartslag en ademhaling uit het water gehaald. Zonder de adequate hulp van politie en hulpverleners had zij het niet overleefd.

De man heeft door zijn acties de vrouw en haar vriend bijna van hun meest kostbare bezit beroofd: hun leven. Daarnaast gaat dit om een zeer gewelddadig incident dat op klaarlichte dag op de openbare weg heeft plaatsgevonden. Uit de verklaringen van de slachtoffers in hoger beroep blijkt dat de gevolgen voor hen nog elke dag voelbaar zijn. Dit alles was voor de rechtbank reden om de man een lange celstraf op te leggen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel