Bouw Tiny Church in Almere Poort vordert

ALMERE • Vr 14 februari 2020 | 15:03 • Vrijdag 14 februari 2020 | 15:03

De bouw van de 'Tiny Church' in Almere Poort is in volle gang. Vrijwilligers van kerkgemeenschap De Schone Poort bouwen de houten kerk zelf en bereikten vrijdag het hoogste punt.

De mini-kerk in het Cascadepark wordt Tiny Church genoemd omdat het ontwerp ooit bedacht was als een Tiny House. Het gebouw is uniek omdat het op wielen met de zon meedraait om zo de zonnepanelen op het dak optimaal te gebruiken.

De Protestantse kerkgemeenschap heeft jaren in een oude SRV-bus kerkdiensten gehouden. Met deze kerk kwam de gemeenschap op verschillende plekken in Almere. Het nadeel hiervan was dat de wagen in de winter niet warm te krijgen was en dat er steeds een vergunning aangevraagd moest worden als de kerk iets wilde organiseren. De Tiny Church zal op één plek blijven staan.

De nieuwe kerk moet plaats bieden aan 40 mensen. De kosten bedragen zo'n 85.000 euro. Met Pinksteren moet de kerk klaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel