Meeste appartementen Staalstraat weer bewoonbaar

EMMELOORD • Vr 14 februari 2020 | 15:54 • Vrijdag 14 februari 2020 | 15:54

De meeste flatbewoners die zondag in de Staalstraat in Emmeloord werden geëvacueerd omdat een deel van het dak waaide kunnen hun woning weer in. Drie of vier appartementen zijn nog niet bewoonbaar. Dat meldt vastgoedbeheerder Vastion.

Het complex werd zondagavond op last van de gemeente en brandweer ontruimd. 's Middags kwam een deel van het dak naar beneden door storm Ciara. De hevige regen die later op de dag volgde, liep daardoor de woningen binnen. Omdat er kans op kortsluiting was, werden de bewoners elders ondergebracht.

De afgelopen week is een tijdelijk dak aangebracht en zijn alle meterkasten van de appartementen gekeurd. De woningen die nog niet bewoonbaar zijn, hebben voornamelijk waterschade. Inmiddels zijn daar bouwdrogers geplaatst. Maandag komt een aannemer kijken welke schade er daadwerkelijk is.

De bewoners die nog niet terug kunnen, verblijven bij familie of slapen in een hotel. Het is nog niet duidelijk wanneer hun appartementen weer bewoonbaar zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel