"Bekeuren bezorgers Griek is geen ondernemer pesten"

LELYSTAD • Vr 14 februari 2020 | 19:21 • Vrijdag 14 februari 2020 | 19:21

Het bekeuren van bezorgers van Grieks restaurant By Lemonakis in Lelystad is geen selectieve handhaving. Dat zegt het stadsbestuur in antwoord op vragen van de PVV. Deze partij kwam op voor de restauranteigenaar, die de afgelopen jaren voor duizenden euro's bekeuringen zou hebben gekregen. Dit omdat haar bezorgers in afwachting van een bezorgklus bij haar bedrijf aan de Bataviahaven parkeren, terwijl dit niet is toegestaan. Volgens de PVV is er sprake van 'ondernemertje pesten'. De boetes zouden dan ook kwijt moeten worden gescholden.

Burgemeester en wethouders voelen daar niks voor. Op wegen bij de Bataviahaven en Batavia Stad geldt sinds september 2008 een parkeerverbod. Volgens het stadsbestuur wordt er regelmatig gecontroleerd op de naleving daarvan. Wie in het gebied parkeert, kan een bekeuring verwachten. Het maakt daarbij volgens b & w niet uit van welke ondernemer of bewoner de auto is.

Geen bedrijfsnaam op bekeurde auto's
De gemeente zou vanaf 2015 een paar maal contact hebben gehad met de onderneemster. Sinds 2017 was dat contact er niet meer. Het zou medewerkers van de gemeente de laatste jaren ook niet bekend zijn dat zij auto's van het restaurant bekeurden. Op de auto's zou geen reclame of bedrijfsnaam van het Griekse restaurant hebben gestaan.

Vergunning
De PVV wilde ook opheldering over de vergunning van de eigenaresse, welke niet meer verlengd zou zijn. Volgens het stadsbestuur ging het daarbij niet om een parkeervergunning, maar om een vergunning voor laden en lossen. Deze vergunning bleek achteraf niet nodig te zijn, omdat direct laden en lossen op de bewuste locatie is toegestaan.

Het parkeerverbod bij de Bataviahaven is volgens burgemeester en wethouders ingesteld vanwege de verkeersdruk in het gebied en om de doorstroming niet in gevaar te brengen.

Volgens de gemeente is er inmiddels een gesprek geweest met de eigenaresse van By Lemonakis. In dat gesprek zijn mogelijke oplossingen voor de situatie verkend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel