Libelle Zomerweek gaat door ondanks stikstofcrisis

ALMERE • Ma 17 februari 2020 | 14:19 • Maandag 17 februari 2020 | 14:19

De Libelle Zomerweek kan doorgaan ondanks de stikstofcrisis. De organisatie van het festival moet er wel voor zorgen dat meer bezoekers de trein nemen en er moeten milieuvriendelijke energievoorzieningen komen. Dat is afgesproken met de provincie Flevoland. Op die manier voldoet het festival aan de normen voor stikstofdepositie.

De Libelle Zomerweek begint in mei en is het eerste grote festival dit jaar op het Almeerderstrand. Evenementen op die plek zijn lastig omdat die vlak bij het Naardermeer ligt, een Natura 2000-gebied. Daarom waren er zorgen dat de Libelle Zomerweek niet kon doorgaan.

Maar sinds begin dit jaar is de spoedwet aanpak stikstof van kracht. Het is nu duidelijk welke stikstofnormen er gelden per regio. Dat betekent volgens de gemeente Almere ook dat voor andere grote evenementen in de stad zoals Zand en het Bevrijdingsfestival het beeld inmiddels positief is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel