Vierdaagse heeft primeur in Aat de Jonge Zwembad

DRONTEN • Ma 17 februari 2020 | 20:49 • Maandag 17 februari 2020 | 20:49

Een kleine tweehonderd Drontenaren hebben maandagavond meegedaan aan de eerste avond van de Zwemvierdaagse. Het evenement vindt traditioneel plaats in de voorjaarsvakantie, en is het eerste officiële evenement in het nieuwe Aat de Jonge Zwembad zwemmen.

Bezoekers waren goed te spreken over het nieuwe bad, dat het er naastgelegen en versleten Overboord vervangt. De moderne aankleding met veel hout ziet er goed uit. Sommigen - vooral kinderen - vinden het wel jammer dat een glijbaan ontbreekt.

Peter Kuijpers van de ZuiderZeeZwemmers is blij met het nieuwe bad. Dat is iets breder dan het bad in Overboord, maar Kuijpers is vooral te spreken over de beweegbare bodem. Dat maakt het bad interessant voor onder meer waterpolo-wedstrijden en synchroonzwemmen.

Maandagavond schreven zich 197 deelnemers aan de vierdaagse in. Kuijpers verwacht dat er dinsdag nog veertig tot vijftig deelnemers bij komen. Zij kunnen afstanden van tien tot vijftig baantjes zwemmen. Een aparte baan is vrijgehouden voor de wedstrijdzwemmers, die tachtig baantjes mogen zwemmen.

Komende donderdag wordt het nieuwe zwembad officieel geopend in aanwezigheid van de naamgever van het bad, de eind 2018 teruggetreden burgemeester Aat de Jonge.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel