VVD wil 100.000 woningen bouwen in provincie

FLEVOLAND • Wo 19 februari 2020 | 11:56 • Woensdag 19 februari 2020 | 11:56

De VVD in de Tweede Kamer wil dat er in heel Flevoland 100.000 woningen bijkomen. De 25.000 huizen die coalitiepartijen D66 en CDA in Almere Pampus willen bouwen, vindt de VVD volstrekt onvoldoende, gezien het tekort aan 300.000 woningen in Nederland.

VVD-Kamerlid Daniël Koerhuis noemt het plan van de twee andere regeringspartijen niet ambitieus genoeg. Koerhuis roept het kabinet vanmiddag in een debat over het woningtekort op om binnen een half jaar in kaart te brengen of het mogelijk is om 100.000 woningen in Flevoland te bouwen.

Hij denkt daarbij zelf niet alleen aan Pampus, maar ook aan Oosterwold in Almere, Warande in Lelystad en het gebied rondom Dronten. Er moet daar gebouwd worden voor starters, middeninkomens en senioren, aldus Koerhuis.

Daarnaast moet er volgens Koerhuis niet alleen gekeken worden naar een dure metrotunnel van Almere Pampus naar Amsterdam, maar ook naar andere ov-verbindingen, bijvoorbeeld naar Utrecht en Zwolle.

Lelystad blij met aandacht
Wethouder Peter Schot van de gemeente Lelystad is blij met de aandacht voor Flevoland en hoopt dat er vanuit Den Haag ook aan financiële steun wordt gedacht. Volgens Schot kan de woningbouw in Lelystad versneld worden, maar dan moet er ook iets tegenover staan. De wethouder vraagt zich af of het een visie is of een visioen en is benieuwd naar een gedetailleerde uitwerking.

Een woordvoerder van Dronten laat weten dat afgelopen zomer de woningbouwstrategie voor de komende periode is vastgesteld. Daarin wordt er gezocht naar geschikte en beschikbare locaties waar woningen gebouwd kunnen worden. Het voorstel van de VVD sluit daar goed bij aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel