AMN doet ook vliegtuigonderhoud op Lelystad Airport

LELYSTAD • Wo 19 februari 2020 | 14:31 • Woensdag 19 februari 2020 | 14:31

Vliegtuigonderhoudsbedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) breidt zijn activiteiten uit naar Lelystad Airport. Het bedrijf heeft enkele nieuwe klanten gekregen die al op Lelystad zijn gevestigd en er hun onderhoud willen blijven doen.

Volgens operationeel directeur Theo Arends van AMN gaat het onder meer om klanten, die tot voor kort hun vliegtuig in onderhoud hadden bij Martinair. Martinair is bezig haar activiteiten op Lelystad af te bouwen en stopt volgens Arends op 1 mei helemaal op het poldervliegveld, waar het in 1974 één van de eerste gebruikers was.

Onderhoud
AMN heeft verder het onderhoud gekregen van vier toestellen van de KLM Aeroclub. Ook komt het onderhoud er bij van de vliegtuigen die vliegbedrijf Zelf Vliegen en de Transavia-vliegschool op Lelystad hebben gestationeerd. Nu is dat nog één Blackshape Gabriel, maar een tweede toestel is letterlijk naar Lelystad onderweg.

Voor het onderhoud gebruikt AMN de hangar van Zeuss, voorheen de standplaats van de Catalina totdat het watervliegtuig vorig jaar mei aan een Amerikaanse eigenaar vertrok. AMN werkt al nauw samen met het op Lelystad gevestigde Wings over Holland (WoH), dat onlangs deels eigenaar werd van AMN.

Extra werknemers
Het bedrijf heeft de hoofdvestiging op het Gelderse vliegveld Teuge bij Apeldoorn. Er werken totaal dertien werknemers bij AMN. Volgens Arends komen daar voor het extra werk op Lelystad waarschijnlijk twee bij.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel