Alle bewoners Staalstraat hebben weer dak boven hun hoofd

EMMELOORD • Wo 19 februari 2020 | 16:28 • Woensdag 19 februari 2020 | 16:28

De laatste bewoners van het flatgebouw aan de Staalstraat in Emmeloord hebben weer een dak boven hun hoofd. Het oude dak werd door storm Ciara op zondag 9 februari deels weggeblazen. Er is een tijdelijk dak aangebracht en dat is dicht en veilig, volgens vastgoedbeheerder Vastion. Alle meterkasten van de appartementen zijn goedgekeurd en er is geen sprake meer van kortsluiting.

Het complex werd ontruimd nadat het dak het begeven had en de hevige regen die later op de dag volgde, liep de woningen binnen. Hoewel het tijdelijke dak snel is aangelegd, is een aantal woningen flink beschadigd. Volgens een werknemer van Vastion zijn met name vloeren en muren geruïneerd: "De bewoners zijn er kapot van."

Nieuw dak is verzekeringswerk
Zowel het tijdelijke dak als de reparaties worden vergoed vanuit de opstalverzekering van de Vereniging van Eigenaren, verklaart de beheerder van het pand. Als er meer schade ontstaat door overtollig vocht dat nog in het gebouw zit, probeert vastgoedbeheerder Vastion dat ook vanuit de verzekering te herstellen.

Volgende week gaat de beheerder van het gebouw met een schade-expert van de verzekeraar om tafel om de offertes voor een definitief nieuw dak te bespreken. Als er nog andere zaken lopen, worden die in dat gesprek meegenomen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel