GroenLinks krijgt ruimte voor eigen geluid in coalitie

FLEVOLAND • Zo 23 februari 2020 | 10:38 • Zondag 23 februari 2020 | 10:38

Sinds GroenLinks deel uitmaakt van de provinciale coalitie is de Statenfractie gebonden aan compromissen, maar er is wel ruimte om daar van af te wijken. Dat zegt fractievoorzitter Bas de Reus zondag in het tv-programma Over Flevoland Gesproken.

Zo is de fractie voorstander van een 'exitstrategie' voor Lelystad Airport, zoals eerder bepleit door GroenLinks-Kamerlid Kröger. Het rijk en de regio zouden moeten nadenken over compensatie, voor als er geen vakantievluchten naar de luchthaven komen. VVD-gedeputeerde Jan de Reus nam vorige maand krachtig afstand van zo'n exitstrategie, en noemde het een nederlaagstrategie.

De voorman van GroenLinks noemt het juist 'heel verstandig' om te kijken naar een plan B. Hij erkent dat de andere coalitiepartijen het 'nog wat spannender vinden' om die stap te zetten. Dergelijke meningsverschillen worden volgens Bas de Reus binnen de coalitie geaccepteerd. "We voeren daar natuurlijk goede gesprekken over. Soms schuurt dat een beetje, maar dat mag ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel