Almere Jungle is het dumpen van schildpadden beu

ALMERE • Zo 23 februari 2020 | 14:14 • Zondag 23 februari 2020 | 14:14

Dierenpark Almere Jungle is het zat dat bezoekers schildpadden en andere dieren dumpen. Pas geleden trof een medewerker in de vijver weer een nieuwe schildpad aan. Volgens Esmee Rienstra van Almere Jungle komt het steeds vaker voor dat dieren worden gedumpt. "Vorig jaar waren dat twee schildpadden en begin dit jaar alweer één, we zien daar een stijgende lijn in."

Rienstra snapt niet dat mensen zomaar hun huisdier achterlaten in het dierenpark. "Die mensen moeten hier toch heenkomen voor een dagje uit, betalen de toegang en vervolgens hebben ze een schildpad in hun tas of in een kinderwagen. En als even niemand kijkt, doen ze die in de vijver. Ik vind het heel apart dat mensen dit doen."

De gevonden schildpadden zijn direct uit het verblijf gehaald en in quarantaine geplaatst. De dieren worden afgezonderd, omdat niet bekend is of ze ziek zijn. Vervolgens worden ze als 'gevonden voorwerp' opgegeven bij de gemeente Almere.

Naast schildpadden worden ook vogels en zoogdieren achtergelaten bij het dierenpark. Almere Jungle roept op om te stoppen met dumpen en contact op te nemen met dierenopvangcentra.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel