Mogelijke brandstichting in winkel horeca-apparatuur

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 6:29 • Woensdag 26 februari 2020 | 6:29

In een zaak voor tweedehands horeca-apparatuur aan de Oliemolenstraat in Almere Buiten heeft woensdagochtend een brand gewoed. Volgens de politie is de brand mogelijk aangestoken. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De brand werd even voor 04:00 uur ontdekt. De brandweer schaalde de brand op omdat er veel onduidelijkheid was over wat voor soort apparatuur er in de winkel stond. De eigenaar van de zaak had rook ingeademd en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de rook van de brand over de Molenbuurt trok, zijn mensen in de omgeving gewaarschuwd om ramen en deuren gesloten te houden.

Rond 05:30 uur was de brand onder controle. Er was geen sprake van een uitslaande brand maar volgens een woordvoerder van de brandweer is er binnen flink wat schade aangericht.

Het pand waar de brand woedde, werd in december 2018 nog door de burgemeester gesloten. Op dat moment zat er een kringloopwinkel in. Uit controle van de brandweer bleek toen dat het pand niet veilig was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel