Badmintonwinkel sleept verhuurder voor de rechter 

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 11:10 • Woensdag 26 februari 2020 | 11:10

De eigenaren van sportwinkel Bees uit Almere liggen overhoop met hun verhuurder Beheer Stichting Sportcomplex Almere Oost. Ze hebben een kort geding aangespannen omdat klanten na zes jaar ineens niet meer overdag de winkel in kunnen.

Sportwinkel Bees huurt al zes jaar een ruimte van de stichting. Hun winkel zit in een soort sporthal, die niet altijd open is. De deuren moeten met speciale pasjes geopend worden.

De verhuurder dreigde de toegangspasjes in te trekken. Voor de sportwinkel betekent dat dat klanten van de winkel overdag niet meer binnengelaten kunnen worden. De eigenaren van de winkel vinden niet dat dit na zes jaar opeens door de verhuurder veranderd kan worden.

Volgens Beheer Stichting Sportcomplex gaat het om een veiligheidsmaatregel. De verhuurder wil niet het risico lopen dat onbevoegden in de sporthal komen als er niet wordt gebadmintond.

De twee partijen kregen uren de tijd van de rechter om te onderhandelen. Toch kwamen ze er samen niet uit. De rechter doet over 2 weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel