Tien jaar cel geëist voor wurgen ex-vriendin

ALMERE • Wo 26 februari 2020 | 14:19 • Woensdag 26 februari 2020 | 14:19

Tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Dat is woensdag door het OM geëist tegen de 41-jarige Kamil O. uit Almere. Dit vanwege het wurgen van zijn ex-vriendin. Dat gebeurde op 7 juni vorig jaar in een appartement aan het Messiaenplantsoen in de Almeerse Muziekwijk.

O. vertelde tegen de rechtbank in Lelystad verschillende keren zich niet precies te kunnen herinneren wat er zich op die bewuste dag allemaal heeft afgespeeld. Hij werd naast zijn advocaat bijgestaan door een tolk om alles naar het Pools te vertalen.

Ruzie
Uit verklaringen van O. blijkt dat hij op 7 juni naar het appartement van zijn ex-vriendin ging om excuses aan te bieden voor een ruzie van een aantal dagen daarvoor. Hij belde niet aan bij de ingang van het complex, maar wachtte totdat iemand naar buiten kwam en ging toen naar binnen. Vervolgens belde hij met een bos bloemen in de hand aan bij de voordeur van het appartement van zijn ex. Ze deed open en zou geschrokken hebben gereageerd. Wel liet ze O. binnen.

Over wat er verder allemaal is gebeurd zei O. weinig meer te weten. "Misschien heb ik het wel gedaan, maar dan kan ik me het niet herinneren", zo antwoordde hij op vragen van de rechter.

FaceTime-gesprekken
Uit verklaringen van de moeder en zus van O. blijkt dat hij na het voorval in de woning een videogesprek met hen heeft gevoerd. Het slachtoffer lag toen levenloos op bed. Hij zou volgens de verklaringen hebben gezegd: "Mama ze is dood. Ik heb haar gewurgd." In een andere gesprek met een vriend zou hij hebben aangegeven: "Ze slaapt nu. Ze slaapt nu voor altijd."

Volgens de officier van justitie is er geen sprake geweest van voorbedachten rade. Kamil O. heeft zichzelf overigens bij het politiebureau gemeld.

Strafblad
O. blijkt in het verleden al vaker te zijn veroordeeld. In Noorwegen kreeg hij een straf van 1 jaar en 10 maanden voor huiselijk geweld en in Polen voor eenzelfde soort misdrijf 1 jaar en 2 maanden. Daarnaast is hij door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld voor het stelen van airbags uit auto's.

Het 44-jarige slachtoffer was moeder van twee dochters. Stichting Slachtofferhulp las tijdens de rechtszaak een emotionele verklaring van beiden voor.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel