Schaatstrainingsgroep is thuisbaan kwijt

DRONTEN • Do 27 februari 2020 | 7:14 • Donderdag 27 februari 2020 | 7:14

Met het sluiten van de ijsbaan van Flevonice is Schaatstrainingsgroep (STG) Dronten haar thuisbaan kwijt. De vereniging trainde er niet alleen, maar nam ook een deel van de organisatie van de marathonwedstrijden voor haar rekening. Dinsdag werd duidelijk dat exploitatie van de kunstijsbaan niet meer rendabel is.

Verenigingslid Piet Bierman schrok van het bericht. "We hebben twaalf jaar op de baan geschaatst, dan is zulk nieuws wel een hard gelag natuurlijk." De STG verzorgde al die jaren trainingen en clinics, maar had ook een eigen jurykorps. Die 35 mannen en vrouwen kwamen in actie tijdens de marathonwedstrijden. Zij leidden de wedstrijden in goede banen.

Elfstedentochtgevoel
“Met name de Masters kwamen hier graag in actie”, aldus Bierman. “Dat zijn schaatsers van 40 jaar en ouder. Die hebben de Elfstedentochten nog meegemaakt, en dat gevoel kwam op deze buitenbaan weer een beetje terug.”

Bierman houdt nog een klein beetje hoop. “De directie van Flevonice heeft gezegd dat ze het komend jaar op zoek gaat naar een alternatief, maar hoe dat eruit komt te zien, dat is nog de vraag.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel