Arrestatieteam nodig om man na achtervolging aan te houden

DRONTEN • Za 29 februari 2020 | 15:07 • Zaterdag 29 februari 2020 | 15:07

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Dronten een man opgepakt die vanuit Eemnes op de vlucht was geslagen. De politie wilde de man controleren omdat hij zich in Eemnes ergens verdacht ophield.

Toen de man er met zijn auto vandoor ging, ontstond een achtervolging die bij de manege aan de Eskimolaan in Dronten eindigde.

Volgens een woordvoerder van de politie lukte het aanvankelijk niet om de man aan te houden, omdat hij telkens weer een stukje reed wanneer politiemensen in de buurt van de auto kwamen.

Uiteindelijk is daarom een arrestatieteam naar Dronten gekomen. Omdat de man op luide toon via een megafoon werd aangesproken, is besloten om in de omgeving een Burgernet-bericht te verspreiden. In dat bericht stond dat mensen binnen moesten blijven en ramen en deuren gesloten moesten houden. Volgens de politie was dit vooral uit voorzorg.

Rond 02:00 uur kon de man worden aangehouden. Over zijn identiteit is nog niks bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel