Politie schoot banden lek bij verdachte automobilist

DRONTEN • Ma 2 maart 2020 | 15:40 • Maandag 2 maart 2020 | 15:40

De politie heeft vrijdagavond in Dronten schoten gelost bij een aanhouding. Dat werd maandag bekendgemaakt. Een 31-jarige man uit Hilversum reed vrijdag na een lange achtervolging met zijn auto op agenten in.

Agenten zagen vrijdag tegen middernacht bij Eemnes een auto rijden die opviel. Wat er zo opvallend was, is niet bekendgemaakt door de politie. Toen agenten de man een stopteken gaven, ging hij ervandoor.

Dat ontaardde in een lange achtervolging die eindigde in Dronten. Daar stopte de man op een doodlopende straat bij een terrein aan de Eskimolaan. Agenten maakten duidelijk dat hij uit de auto moest komen. De 31-jarige keerde daarop met zijn auto en reed op de agenten in. Zij losten waarschuwingsschoten en schoten de banden van de auto lek.

De man bleef ondanks zijn kapotte banden stukjes heen en weer rijden. De agenten hebben toen een arrestatieteam opgeroepen voor assistentie. Uiteindelijk werd de man aangehouden. Er is bij hem bloed afgenomen om te kijken of hij onder de invloed van drugs of alcohol was. Het duurt een dag of tien voordat de uitslag daarvan bekend is.

Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd. Hij mag de behandeling van zijn zaak door het Openbaar Ministerie op vrije voeten afwachten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel