Eerste geval van coronavirus in Flevoland: vrouw in Zeewolde

ZEEWOLDE • Wo 4 maart 2020 | 16:11 • Woensdag 4 maart 2020 | 16:11

GGD Flevoland heeft bekendgemaakt dat de eerste besmetting met het coronavirus in Flevoland is vastgesteld. In de gemeente Zeewolde is een vrouw die COVID-19 heeft opgelopen. Zij is onderzocht door de GGD. De uitslag is positief en dat betekent dat er sprake is van besmetting. De vrouw is teruggekeerd uit één van de risicogebieden.

De vrouw zit thuis in isolatie. Dat betekent dat ze thuis moet blijven gedurende de tijd dat zij besmettelijk is. Haar gezinsleden hebben geen klachten, maar moeten ook thuisblijven. De contacten rondom deze eerste Flevolandse patiënt worden in beeld gebracht. De GGD monitort gedurende 14 dagen dagelijks de gezondheidssituatie van deze contacten.

De GGD verwacht in de loop van donderdag duidelijkheid te kunnen geven over mogelijk nieuwe besmettingen in Flevoland. Het wachten is op verschillende testuitslagen.

Medicijn
Er is ook goed nieuws. Er is een medicijn dat helpt om de gevolgen van het coronavirus tegen te gaan. Niet om het virus tegen te houden dus. Het is maandag opgenomen in het voorlopige behandeladvies van het RIVM en toevallig wordt dit middel, chloroquine, in Zeewolde geproduceerd.

Informatienummer
Heb je vragen over het coronavirus, dan kun je terecht op de website van het RIVM. Ook kun je bellen met het landelijke publieksinformatienummer 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen hier terecht. Het algemene nummer van GGD Flevoland is ook beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid. Dat is: 088-0029910.

Landelijke richtlijnen
GGD Flevoland adviseert om de landelijke richtlijnen op te volgen. Dat betekent vaak de handen wassen, niezen of hoesten in je elleboog en na gebruik papieren zakdoekjes direct weggooien.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel