Overzicht corona-maatregelen in Flevoland

FLEVOLAND • Wo 4 maart 2020 | 19:43 • Woensdag 4 maart 2020 | 19:43

Veel bedrijven en instanties in onze provincie nemen maatregelen tegen het coronavirus. Dat deden ze al voordat bekend werd dat een vrouw uit Zeewolde besmet is geraakt. Veel maatregelen sluiten aan bij de richtlijnen van het RIVM.

Wij hebben de maatregelen van de Flevolandse bedrijven tot nu toe op een rijtje gezet. Ongetwijfeld weten we niet alles en worden er meer maatregelen getroffen nu de eerste besmetting Flevoland bereikt heeft, dus tips zijn altijd welkom op rtv@omroepflevoland.nl.

Een overzicht
- Zorgaanbieder Zorggroep Almere heeft een poster opgehangen bij alle apotheken, huisartsenposten en zorginstellingen. Wanneer mensen verschijnselen hebben van griep en/of koorts worden ze verzocht niet naar binnen te gaan.

- Stichting AAP in Almere schrapt alle rondleidingen in maart. De stichting wil geen risico nemen, al is nog niet aangetoond of de dieren vatbaar zijn voor het virus.

- De uitwisseling tussen middelbare school RSG Levant in Zeewolde en een school in Denemarken gaat niet door. In dat land zit een docent namelijk uit voorzorg in quarantaine en bij een naaste van een leerling is het virus vastgesteld. De school zegt in een verklaring aan ouders geen enkel risico te willen lopen.

- Bij een drogist in Zeewolde is de ontsmettende handgel en -zeep uitverkocht.

- Poppodium Corneel en cultureel centrum De Kubus in Lelystad nemen hygiënemaatregelen, zoals geadviseerd door het RIVM. Daar wordt afgeraden om handen te schudden en geadviseerd te niezen en hoesten aan de binnenkant van je elleboog.

- De Almeerse Scholen Groep, met 40 basisscholen en 8 middelbare scholen heeft alle ouders en verzorgers een brief gestuurd. Daarin staat dat kinderen die hoesten, verkouden zijn en koorts hebben moeten thuisblijven. Dit geldt ook voor de medewerkers. Verder gelden er strenge hygiëneregels en zijn in elk klaslokaal posters opgehangen met de regels.

- Bloedbank Sanquin wil tijdelijk geen bloed ontvangen van mensen die in Noord-Italië zijn geweest. Mensen uit risicogebieden moeten twee weken wachten en zijn daarna weer welkom. Bloedplasma kan wel gewoon gedoneerd worden.

- De HEMA Outlet in Lelystad (zie foto) waarschuwt klanten via instructies bij de ingang alert te zijn op hygiëne.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel