Zeewoldenaren reageren nuchter op coronabesmetting

ZEEWOLDE • Wo 4 maart 2020 | 22:24 • Woensdag 4 maart 2020 | 22:24

In Zeewolde wordt door inwoners nuchter gereageerd op de coronabesmetting in hun dorp. Woensdag maakte de GGD Flevoland bekend dat de eerste besmetting van het COVID-19 virus in Flevoland is vastgesteld bij een vrouw uit die plaats. Zij is teruggekeerd uit één van de risicogebieden en zit nu voorlopig thuis in isolatie. Haar gezinsleden hebben geen klachten, maar moeten ook thuisblijven.

"Toch apart om het zo in Zeewolde te hebben", vertelt een man. "Maar om er nu echt angstig van te worden, gezien alles wat gaande is en de controles die er zijn, verwacht ik dat het goed komt."

"Heel heftig", vindt een jonge vrouw. "Ik hoorde het vanmorgen en was er wel van geschrokken. We hebben het er ook over op het werk. Veel mensen zijn bang."

'Dit stop je niet meer'
Een man die met zijn zoon aan komt lopen vertelt: "Zorgelijk, maar wel te verwachten. Dit stop je niet meer." De man neemt inmiddels ook voorzorgsmaatregelen. "Je merkt dat je wat sneller je handen wast en hoestende mensen uit de weg gaat. Aan de andere kant, het leven gaat wel gewoon door."

'Ik moet binnenblijven'
Twee jongetjes die met hun crossfiets op straat aan het spelen zijn, vertellen dat ze niet echt onder de indruk zijn van het virus. Toch wil het ene jongetje snel naar huis: "Mijn moeder heeft net gebeld en wil dat ik naar huis kom vanwege het virus. Ik moet voorlopig binnenblijven, omdat ze niet wil dat ik het ook krijg."

De GGD Flevoland adviseert om de landelijke richtlijnen te volgen. Dat betekent vaak de handen wassen, niezen of hoesten in je elleboog en na gebruik het zakdoekje meteen weggooien.

De GGD verwacht in de loop van de dag duidelijkheid te kunnen geven over mogelijk nieuwe besmettingen in Flevoland. Het wachten is op verschillende testuitslagen.

Flevolanders met vragen over het coronavirus kunnen terecht op de website van het RIVM: www.rivm.nl. Ook is er een landelijk publieksinformatienummer: 0800-1351. Scholen, bedrijven en andere organisaties kunnen met vragen terecht op www.rijksoverheid.nl/corona. Het algemene nummer van GGD Flevoland is beschikbaar voor specifieke vragen rondom gezondheid: 088-0029910.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel